Winkelwagen
  • GRATIS bezorging binnen EU vanaf €400 orderwaarde.
  • 2 jaar GARANTIE door PURE kwaliteit
  • Vóór 16:00 uur BESTELD, MORGEN BEZORGD (NL)

REVIVE© - ACETATE

1–21 van 26 resultaten

 

 

 


REVIVE© gerecycled acetaat – het gebruik van gerecyclede materialen is de toekomst.

Onze verantwoordelijkheid streeft voortdurend naar een vermindering van de impact op het milieu, bijvoorbeeld door recycling.

Ons doel voor de toekomst is om afval te beperken tot een minimum.

Het gebruik van gerecyclede materialen wordt geïntroduceerd door Eastman’s innovatieve Carbon Renewal Technology. Deze technologie is een chemisch recyclingproces, dat bestaat uit het afbreken van plastic afval in fundamentele bouwstenen om nieuwe materialen te creëren.

Door traditionele fossiele bronnen te vervangen door moeilijk te recyclen kunststoffen, zoals textiel van kleding en de restanten van een bril, zorgt moleculaire recycling ervoor dat plastic afval niet op stortplaatsen en in verbrandingsovens terechtkomt. Of zelfs als afval in de oceaan belandt.

Het resultaat is een cellulose acetaat samengesteld uit 60% biomateriaal en 40% gerecycled materiaal. Hierdoor ontstaat er een 100% duurzame acetaatvlok, die als grondstof dient voor het Revive©-acetaat.

Deze 100% duurzame Revive© acetaatvlokken kunnen worden gebruikt in het reguliere acetaat productieproces. Het heeft hetzelfde uiterlijk en gevoel als het traditionele acetaat en de prestaties en stabiliteit van beide materialen zijn gelijk.

Onze Revive© gerecyclede acetaat collectie is herkenbaar aan het groen gegraveerde “Revive Leaf” icoon in de brillenpoot.